„Енигматични състояния“ – авторски клавирен концерт на композитора Вида Пиронкова

Вида Пиронкова ще зарадва публиката и почитателите на клавирната музика със своя авторски концерт на 27 май 2022 от 19 часа в залата на Център за себепознание „Орфей“, София.

Вида Пиронкова е академичен музикант, пианист и композитор. Пише в областта на популярната, камерната, класическата, театралната и филмова музика, мюзикъла. В края на май тя ще представи своите загадъчни емоционални състояния, обвити в магията на сантименталното пиано. Звуков колорит, нежна чувствителност, буреносни емоции, спокойни миражи и съзерцания, дъждовен ромон, последван от слънчеви, пролетни изгреви.

„Енигматични състояния“ се нарича цикълът от разнородни по своя емоционален и текстови характер пиеси за пиано, обединени от мелодичната музикална линия на авторката, които ще прозвучат на живо в нейно изпълнение. Творбите са писани в последните години и ще бъдат изпълнени премиерно. За първи път събитието ще бъде придружено с премиера на партитурата на същите творби, издадена от Съюза на българските композитори. Гостите на концерта ще имат възможността да придобият нотните страници с личен автограф. След концерта, те ще се продават в специализираната книжарница на СБК. Идеята за цялостната хомогенна визия за представяне на нова, съвременна, клавирна музика е подкрепена финансово от НФК, като един зрял проект, показващ друга част от творчеството на композитора – класическата музика.

Център за себепознание „Орфей“ е младо, съвременно пространство за изкуство и култура. Модерно и функционално обзаведено, със собствен роял, приятна обстановка и високо духовни вибрации. Събитието „Енигматични вариации“ ще се излъчва онлайн във Фейсбук страницата на Центъра: https://www.facebook.com/Orpheuscenter

а впоследствие и в YouTube канала му: https://www.youtube.com/channel/UCwoHPscvggFuTTWZ_-dMLWg,

като цялостен документален арт филм, както и в TVart Channel – osc.bg

Ще може да се насладите на красивата, нежна и жизнерадостна музика на Вида Пиронкова в залата на Център за себепознание „Орфей“ от 19 часа, на адрес: бул. Пейо К. Яворов 18, София на 27 май 2022

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
„Ярка река“ – пристрастяваща като дрога
Романът на Лиз Мур е разтърсващ трилър за най-страшните табута на обществото...
Read More
0 replies on “„Енигматични състояния“ – авторски клавирен концерт на композитора Вида Пиронкова”