Лео Бианки и дългият път от Италия до България

На какво те научи професията ти?
Моята професия ме научи на много неща. Първо, да съм отговорен, да радвам хората, което е много важно, защото, когато храниш един човек добре, той е доволен и щастлив, а това е много важно. Но и професионализмът е важен в ресторантьорството. Затова винаги казвам, когато трябва да се готви, трябва да сме максимално сериозни, защото може да се забавляваме и да се смеем, но когато правим храна, тя трябва да е на ниво. 

Лео с майка си

Какъв е скритият ти талант?
Не знам дали имам скрит талант. По принцип всички мои неща съм ги показал и то без да насилвам нещата – в музиката, в готварството, в телевизия, в радио, във футбол, в спорта… От всичко по малко, но важно е да не се прекалява. Всичко трябва да направиш сам, без да искаш насила да стане нещо. Всеки един от нас има талант дори и по малко, който е достатъчен за цял живот. 

А талантът, който би искал да притежаваш?
Няма такова нещо. Ако има нещо, което искам да притежавам със сигурност ще го търся. Аз ако искам да науча нещо, например в готварството – има курсове, има много неща. Винаги има какво човек да научи. Трябва много да искам нещо, да го опитам и да го направя по-добро. Но талант… мисля, че е достатъчно, това, което вече имам. 

Какъв съвет би дала на себе си като тийнейджър?
Като тийнейджър съм видял и доста негативни неща, бил съм близо, много близо и до наркотици. Никога не съм опитвал и не искам да опитвам, но бих посъветвал всички – хора, не го правете. Това е нещо, което правиш веднъж и трудно се връщаш обратно. Не го правете, само защото искате да покажете колко сте силни, защото колкото и да сте силни, не сте достатъчно, за да излезете от този тунел. Вашият път е направо и гледате само натам, без да поглеждате настрани. 

Как си представяш бъдещето?
Представям си бъдещето по-слънчево от сега. В момента е много зле, а искам моите деца да са щастливи. Искам да ги видя да пътуват с баща си, искам да им покажа много хубави неща. Но в момента виждаме само, че е наистина трудно. Но съм сигурен, че това време ще мине. Ще видим слънчеви неща. Искам да стана баща, който да дава пример на децата си, защото за мен това е нашата мисия в живота.

Трите неща, които капсулират изминалата година за теб?
Тази година никога няма да забравим нещо, което ще влезе в историята на нашия живот и това е, разбира се, този вирус. Тази година един от моите ресторанти спечели наградата за най-добра пицария в София, което е голямо признание за мен. И третото нещо е, как хората се доверяват на нас, защото отворихме трето заведение и нещата в бизнеса вървят добре. Аз съм доста затворен и само на работа, но ще направя всичко възможно да гледам напред, да имам цел и да я постигна.   

Прочетете откъс от „Моят път“ на стр. 3.

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Кара Делевин за ролите, провокациите и Only Murders in the Building
Кара Делевин направи плавен преход от модния подиум към големия кино екран...
Read More
0 replies on “Лео Бианки и дългият път от Италия до България”