Микеле Плачидо с филм за Караваджо

Любов, интриги и чиста гениална лудост – животът на един от най-великите художници на Италия Микеланджело да Караваджо е най-новият филмов проект на Микеле Плачидо. Актьорът и режисьор скача в дълбокото с филм за един от най-вълнуващите творци на XVI  век след почти 4-годишно проучване. 

„Караваджо, който Плачидо поставя на сцената, е художник, прокълнат с абсолютен талант, но преди всичко рок звезда antelitteram, бунтар без причина,принуден да се изправи срещу тревожните последици от безразсъдния живот със своите жени и демони, в които гениалността и безразсъдството съжителстват, за да ни подарят един персонаж извън времето, един очарователен и универсален образ“, обясняват продуцентите на проекта със заглавие „Сянката на Караваджо“.

„Сянката на Караваджо“ претендира да се превърне в „един филм събитие за интригуващото и приключенско съществуване на Микеланджело Меризи (истинското име на Караваджо). Прокълнатият гений е представен в дълбоките си противоречия и в неразбираемата загадка на измъчената му душа. В ролята на Караваджо ще бъде Рикардо Скамарчо, чието съществуване ще бъде в ръцете на Сянката, играна от Луи Гарел. В актьорския състав са Изабел Юпер, която ще бъде Маркиза Костанца Колона, Микаела Рамацоти е неудържимата Лена, а самият Микеле Плачидо ще играе Кардинал дел Монте. „Сянката на Караваджо“ бележи и филмовия дебют на Тедуа, един от най-влиятелните рапъри на новата италианска музикална сцена. Снимките на филма започнаха в Неапол, но ще се преместят до Рим, Арича, Витербо и околностите, Фраскати и Малта, а лентата е копродукция между Италия и Франция.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Три Кардашиян по бельо
Когато не ти върви в любовния живот, е добре да се заемеш...
Read More
0 replies on “Микеле Плачидо с филм за Караваджо”