На топло, с книга

Макар и в края на зимата, времето в момента предразполага към оставане вкъщи и сгушване под одеялото с книга в ръка. Ето и нашата селекция от интересни четива за мразовити дни и вечери.

„Още мистерии по Коледа“

Сборник

Ера

Един празничен сезон е нищо особено, ако в него не се е случила поне една любопитна мистерия. След успеха на първия такъв сборник е ред на втори, разбира се. „Още мистерии по Коледа“ е колекция от единайсет класически коледни мистерии, в които смъртта и хаосът приемат празнични форми. Сборникът включва разкази на Елис Питърс, Агата Кристи, Иън Ранкин, Г. К. Честъртън, Майкъл Инес, Джон Диксън Кар, Вал Макдърмид, Марждъри Алингам и много други. Ако сте любители на един от най-популярните жанрове в литературата, то това е вашият сборник. От класика до модерни мистерии – в него ще откриете всичко. Защото няма нищо лошо човек да се стресне дори по Коледа.

„Натали Портман разказва в рими басни“

Натали Портман

Софтпрес

Натали Потман е носител на „Оскар“, продуцент, актриса, активист и преди всичко майка, а сега вече е и писател. Тя разказва в мерена реч класически басни. Написана с много обич, това е книга, с коятодеца и родители се потапят в приказния свят на любими герои. Заедно празнуват триумфалната победа на костенурката над заека, откриват уюта и сигурността на дома в компанията на трите прасенца и подобно на градския мишок се учат да ценят истинското приятелство. „С приказки се учим да проявяваме емпатия – съчувстваме на героите в историите, както бихме го направили за нас самите и за нашите приятели“, казва самата Натали.

„Малък живот“

Ханя Янагихара

Лабиринт

С „Малък живот“ Ханя Янагихара прави истинска сензация, нарежда се сред финалистите за „Ман – Букър“ и Националната литературна награда на САЩ. „Малък живот“ е историята на неизличимите детски травми, които предопределят съдбата ни. За възмъжаването на четирима приятели – архитект, художник, актьор и юрист, и на приятелството като единствения сигурен спасителен пояс. Книга, която разказва за размитата граница между любовта и дружбата, за различната сексуална ориентация и за живота без секс, за това, че всеки заслужава любов и състрадание, за склонността да оправдаваме онова, което не можем да променим.

„Вечните образи на Англия“

Бил Брайсън

Еднорог

Много, безкрайно много са английските забележителности, които се радват на всеобщо внимание и възхищение и провокират интереса на милиони туристи от целия свят. Какво в тази страна я превръща в толкова уникално място? На този въпрос се опитва да намери отговор Бил Брайсън, един „американец в Англия“, известен със своите безкрайно забавни книги за пътешествия. В този сборник под редакцията на Брайсън различни автори споделят лични истории или впечатления – от Ерик Клептън до принца на Уелс, ще откриете неподозирани автори, разкази и истории.

„Не на диетите“

Енджи Касабие

Колибри

След няколко дипломи и специализации в областта на медицината Енджи Касабие се ориентира към здравословното и диетичното хранене и днес е един от най-известните родни диетолози. „Не на диетите“ е нейната първа книга. Самата тя казва: „Живеем в натоварен и забързан свят и всеки човек има своите трудности. Стремя се моите пациенти да разберат, че хармонията е най-важна.Към това вървим. Фокусът в живота не бива да е само върху храната или само върху външния вид. Трябва заедно  благодарение на правилния режим да открием баланса, който ще доведе до здравословно хранене и добро самочувствие.“ И именно това прави тази книга.

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Деликатесен труп
История за бъдеще, в което никой не би искал да попадне Признавам...
Read More
0 replies on “На топло, с книга”