„Апартамент 614“ на Татяна дьо Роне

Полин си даваше сметка, че е привлечена в орбитата на актриса, която е всичко друго, но не и обикновена. Една камериерка надниква неволно в личното пространство на хората, вижда съдържанието на кошчето за боклук, забелязва заглавията на книгите, чете първите изречения в писма, картички и бележки, разхвърляни наоколо. Цял човешки живот, събран в хотелска стая.

1960 г. Рино, Невада. Полин трябва да почисти апартамент 614 в легендарния хотел „Мейпс“. Макар да са ѝ казали, че в момента там няма никой, тя заварва вътре замаяна и сънена жена, без да предполага, че това е Мерилин Монро. Защото бледата и уморена госпожа Милър съвсем не прилича на бляскавата блондинка от филмите и списанията. През следващите месеци Полин става свидетел на един от най-трудните моменти в живота на актрисата – снимките на последния ѝ филм в пустинята Невада са изтощителни, а бракът ѝ с драматурга Артър Милър се разпада.

Роман за сблъсъка между два свята и интимен портрет на най-култовата звезда, видяна през очите на една обикновена жена.

Издателство ОБСИДИАН
Дата на издаване 18 април 2024 г.
Превод Надя Баева
Худ. оформление Лиляна Дворянова
Цена 22 лв.

Татяна дьо Роне е писателка с френско-британско-руски произход. Родена е в предградията на Париж и пише романите си на френски или английски език. Най-прочутият ѝ роман „Ключът на Сара“ е първият, който пише на английски. Издаден е в 44 страни с общ тираж над 11 милиона екземпляра. Макар и написан на английски, той се появява първо във Франция със заглавието „Тя се казваше Сара“. Филмът по него излиза на екран през пролетта на 2010 г. и е с участието на Кристин Скот Томас. Татяна дьо Роне живее в Париж със своя съпруг и двете им деца.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Мария Бакалова с нов проект
Мария Бакалова, която е едно от лицата на новия брой на списание...
Read More
0 replies on “„Апартамент 614“ на Татяна дьо Роне”