Най-добрите филми за 2020-а

2020 година си отива, а с това идва и времето за равносметка. Най-добрите събития, хора, филми, музика и сериали правят своето отброяване. И всеки има различно мнение по въпроса.

На финала можем спокойно да кажем, че 2020-а беше лоша година в много аспекти. Политически, социален, музикален, здравен, дори и в комерсиален. Без капка съмнение е факт, че 2020-а започна зле за киното, но завърши катастрофално.

Много хора си отидоха тази година, а други се завърнаха по местата си къде успешно, къде не. Очаквахме завръщането на Агата Кристи на големия екран и нейния Еркюл Поаро, чакахме новия Дюн, чакахме Уес Андарсън. Коронавирусът обаче уби всякакви надежди, че ще видим тези филми.

Много заглавия не излязоха, а много решиха да се задоволят с излизането по стрийминг платформи. Други – като Кристофър Нолан например, се разбунтуваха  срещу тази тенденция и отказаха да „убият“ киносалона. Мнозинството всъщност е на обратното мнение. Повечето режисьори и най-вече продуценти са склонни да дадат продукта си на стрийминга, само и само да получат гледаемост и разпространение, малцина са тези, които отказват.

Киното се промени неимоверно през 2020-а. Освен значително намалелия капацитет в киносалоните и намалелия брой премиери отстъпването на големия екран пред малкия вече е осезаемо. Стрийминг платформите настъпват като дебел човек в неудобен ботуш и тази година безспорно властваха на пазара. Дали това ще продължи и догодина, предстои да разберем.Тази година ни предложи малко филми, които по-скоро се оказаха големи разочарования. Някои обаче успяха да ни изненадат.

Киното имаше една лоша 2020 година, но като всяко изкуство и в него успяха да се промушат няколко добри заглавия. Ние направихме списък на най-доброто в това  изкуство, което те оставя без дъх.

Най-доброто в киното за 2020-а е в галерията ни горе.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Зелена салата с латинки
Продукти: 2 шепи листа от латинки (за предпочитане по-дребни и нежни) 2...
Read More
0 replies on “Най-добрите филми за 2020-а”