Стела Ганчева: Без ирония към езотериката

Цветът въздейства върху емоциите, но не и върху характера, казва актрисата от Сатиричния театър и от сериала „Братя“

В Сатиричния театър Стела Ганчева е пристрастена към изкушенията на какаото, в „Братя“ – към енигмите в езотериката, а в живота – към червеното в косата си. Тя е феминистка и в спектакъла „Шоколад“, и в сериала на Нова телевизия, и извън светлината на прожекторите. Действа под покровителството на четири светици – Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Просто е родена на празника им – 17 септември. Но не е кръстена на нито една от тях, а на дядо си Стоян. Те обаче никак не й се гневят, тъкмо обратното. На 17 септември преди 10 години получава най-големия подарък от тях – ражда сина си Красимир. Няма обяснение за решенията на вселенските сили, категорична е бургазлийката, която без да се мисли за звезда – така се превежда името й, разпръсква чар на русалка в столицата. Съпругът й също е от Бургас, но се запознават на купон при общи приятели в София. Вечерта се забавляват без особени фойерверки и пеперуди в стомаха, а на сутринта той се събужда с идеята, че Стела е музата в живота му. За да я убеди, предприема едномесечно ухажване и преследване. „Беше много последователен, не спираше да звъни и да ме кани. Аз обаче заминах за Русия – на актьорска школа при големия Александър Калягин. Той продължи да поддържа огъня, просто малко по-рано от мен беше разбрал, че сме един за друг“, разказва Стела. Мъжът й е инженер, но също е човек на изкуството – през неговите ръце преминава много от музиката, която слушаме. Стела, която пее прекрасно – сезони наред е сред артистите в култовата постановка „Ритъм&блус“ в „Зад канала“, а сега се изявява в Кабарето на Сатирата, няма самочувствие на изпълнител. Може би някой ден трябва да се престраши и да излезе пред публиката за нещо солово. Смелост не й липсва – като на всяка жена, чиято прическа е решена в стайлинга на огъня.   

„Не съм червенокоса по природа, а по убеждение. Открих цвета си още като студентка в НАТФИЗ, когато ме избраха за реклама на продукти за коса. Проектът беше международен, снимките се случваха в Прага. Там, като видяха много бялата ми кожа, решиха, че ще изглеждам най-добре с червена коса. И като се видях в тъмно бакърено, разбрах, че всеки от нюансите в тази палитра ще ми отива безусловно. И оттогава не съм спряла, стигала съм и до ярък оранж“, признава Стела. Според нея червеното във визията силно влияе на емоциите, но не и на характера. „Виж, сестра ми е с натурално меден цвят, но е Скорпион. Аз съм по-земна – като всяка Дева. Доставя ми удоволствие да откривам това, което „ми ходи“. Напоследък открих, че чудесно ми стои розовото. Избягвам черното, не го обичам. Ефектът му върху настроението е двусмислен. Увличам се по рисунъка в природата – екрю, кафяво, горчица, жълто. Защо не и лилаво!“

Стела се дефинира в рамките на умерената суетност. Но много внимателно се отнася към лицето си, подложено на стреса от тежките гримове. Поддържа сдържан шик, далеч от натруфените одежди. И въпреки че покрай „Братя“ хората постоянно я заглеждат по улиците, рядко се отказва от дънките, блейзера, кецовете и тренчкота. Няма проблеми с тялото си – танцува от 6-годишна в Операта на Бургас. Но в пубертета приключва с балета. „Никога нищо не ми е било на всяка цена. Още тийнейджърка започнах да се питам защо идваме тук, какъв е смисълът, какво се случва след това? А започнеш ли да си задаваш тези въпроси, стъпка по стъпка стигаш до източните философии. Те ти дават друга гледна точка към начина на съществуване, към анализа за битието. Не вярвам, че смъртта е край. Вярвам, че има нещо и след точката. Вярвам в прераждането. Знам, че от привързаностите боли – тибетците винаги предупреждават за това. Но при нас е почти невъзможно да се откажеш от този тип отношения. Често не разбираме и още нещо – причините за всички физически проблеми са на духовно ниво. Тибетците сочат трите основни източника – ниско самочувствие, алчност и високомерие.“ Актрисата вече е била в Индия и Непал, общувала е с тибетци, но до самия Тибет все още не е стигала. Убедена е, че рано или късно и това ще се случи.

Когато отива на кастинга за „Братя“, Стела дори не подозира, че нейната Мая ще й донесе толкова популярност с вечните си прозрения и послания, базирани на астрологията и нумерологията. Героинята й живее в собствен свят и тя ще трябва постепенно да го разкрива пред зрителите – с цялата му сериозност и без никаква ирония към езотериката. Стела никога не е хващала карти Таро, споделя, че е много далеч от проекцията им във всекидневието. Но е съгласна с Мая, че лошите мисли носят ниски вибрации и веригата им трябва да се прекъсва с нещо позитивно. Без стрес и излишни нерви са две от червените нишки в персоналната й философия. (Най-новата й роля е в комедията „Само час спокойствие“.)

Spread the love
Публикувано от
Още от admin

Ален Делон: Тихо, Самураят е в последната си роля

Великият актьор ще държи публиката в напрежение до финале гранде Ален Делон...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ