Тейлър Суифт официално е милиардер

Тейлър Суифт
Снимка: Getty Images

С голяма доза увереност можем да кажем, че 2023-а е годината на Тейлър Суифт. Турнето The Eras, филмът, посветен на него, както и преиздаването на предишните ѝ студийни албуми нарежда 33-годишната певица до артисти милиардери като JAY-Z и Риана.

Според Bloomberg точната нетна стойност на Суифт е 1,1 милиарда щатски долара. Приходите ѝ идват от музиката ѝ, турнетата, продажби на мърчове и др., като само с билетите за турнето в Северна Америка певицата е реализирала приходи от 2,2 млрд. долара, което ѝ е позволило да даде на екипа си над 55 млн. под формата на бонуси. От изданието също така изчисляват, че 53-те ѝ дати в САЩ са добавили 4,3 млрд. долара към БВП на страната.

Бионсе и Тейлър Суифт на световната премиера на филма „Тейлър Суифт: The Eras Tour“ на 11 октомври 2023 г. в Лос Анджелис (Снимка: John Shearer/Getty Images for TAS)

Що се отнася до почти тричасовия филм за концертите ѝ, „Taylor Swift: The Eras Tour“ наскоро стана първият в историята концерт под формата на филм, надхвърлил 100 млн. щатски долара в боксофиса.

Става ясно, че над 75% от приходите ѝ идват от музиката, излязла от 2019-а насам, чиято стойност възлиза на 400 млн. долара. Продажбите на билети и стоки са 370 млн. долара. Останалите 300 млн. идват от приходите ѝ от YouTube и Spotify, докато частните ѝ имоти се равняват на 110 млн. долара, а авторските ѝ възнаграждения за музика – на 80 млн.

Статутът на милиардер идва само три месеца след началото на турнето ѝ The Eras. През юни тя беше на 34-то място в списъка на Forbes на най-богатите жени в Америка.

Spread the love
Tags from the story
More from Ина Иванова
Два дебюта за седмица: Сабато де Сарно за Gucci и Питър Хокинс за Tom Ford
Напук на лошото време Милано успява да размести пластовете в рамките на...
Read More
0 replies on “Тейлър Суифт официално е милиардер”