Зелена шакшука

Продукти:

2 с.л. зехтин

1 глава лук

2 скилидки чесън

½ люта чушка

½ ч.л. смлян кимион

½ ч.л. пушен червен пипер

½ стрък праз

4 стръка аспержи

2 стръка зелен лук

200 г коприва

200 г спанак

100 г див чесън (левурда)

1 ч.л. риган

4 яйца

сол

черен пипер

Приготвяне:

Сипете зехтина в тиган и задушете лука, чесъна и лютата чушка. Подправете с кимиона и пушения пипер. Прибавете нарязаните праз, аспержи, зелен лук, коприва, спанак и левурда, овкусете със сол, пипер и риган. Задушавайте, докато течността се изпари – 8-10 мин.

Направете в ястието гнезда и счупете в тях яйцата, така че да останат „на очи“. Захлупете и задушавайте още няколко мин до готовност на яйцата. Сервирайте с нарязан магданоз и лют сос (по желание).

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 189

въглехидрати – 13 г

мазнини – 11 г

протеини – 9 г

Spread the love
More from divamagazine.bg
В света на истинската престъпна империя
Ако имате афинитет към криминалните групировки, престъпните банди, подземните босове и изобщо...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *