Продукти:
2 с.л. зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
½ люта чушка
½ ч.л. смлян кимион
½ ч.л. пушен червен пипер
½ стрък праз
4 стръка аспержи
2 стръка зелен лук
200 г коприва
200 г спанак
100 г див чесън (левурда)
1 ч.л. риган
4 яйца
сол
черен пипер
Приготвяне:
Сипете зехтина в тиган и задушете лука, чесъна и лютата чушка. Подправете с кимиона и пушения пипер. Прибавете нарязаните праз, аспержи, зелен лук, коприва, спанак и левурда, овкусете със сол, пипер и риган. Задушавайте, докато течността се изпари – 8-10 мин.
Направете в ястието гнезда и счупете в тях яйцата, така че да останат „на очи“. Захлупете и задушавайте още няколко мин до готовност на яйцата. Сервирайте с нарязан магданоз и лют сос (по желание).
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 189
въглехидрати – 13 г
мазнини – 11 г
протеини – 9 г