15 мисли на Лидия Инджова

Открай време искахме да се срещнем с Лидия, макар и онлайн. Месец март се оказа най-подходящият за целта. Месец, посветен на женската сила и бележещ връщането на Лидия на малкия екран в сериала „Съни Бийч“ на БТВ. Лидия е майка, актриса и едно от любимите ни лица от малкия екран. Откриваме я в Брюксел, където живее в момента, а тя ни разказва нещата от живота си, които я карат да се чувства щастлива…

За любовта към актьорската професия

Любов от пръв поглед. Срещнах я, когато бях на 12 години, и до днес не мога да си представя живота без нея. Обичам тази професия! Не спира да ме изненадва, да ме обогатява, да ме среща с удивителни хора и места, да ме прави по-човечна. Чувствам се наистина щастлива, че се появи в живота ми.

За киното и сериалите, в които играя

Това са едни паралелни животи, които ми дават шанса да преживея неща, невинаги възможни в моя реален живот.

За ролята, която искам да изиграя

Бих искала отново да изиграя Дарина от „Съни Бийч“.

За последния филм, който ме вдъхнови

Jim &Andy: TheGreatBeyond – документален филм за това как актьорът Джим Кери се превъплъщава в комика Анди Кауфман за филма на Милош Форман „Човек на луната“. Не може да се опише, трябва да се гледа. Джим Кери е изключителен!

За любимите жени на малкия и на големия екран

Прекрасните Евелин Костова и Боряна Братоева, с които сме замесени в „Съни Бийч“. Много ги обичам тези момичета! Яна Титова, тя е страхотна и на малък, и на голям екран, пред и зад камера, както се убедихме от „Доза щастие“. Мирием Акедиу, изключителна белгийска актриса, която срещнах още в самото начало от пристигането ми в Брюксел. Ан Дал Торп, друга изключителна актриса, с която имах щастието да снимам в норвежкия сериал Occupied. Оливия Колман – нямам думи за нея. Но признавам си, Мерил Стрийп ми е идол. Надявам се професията ми един ден да ме срещне и с последните две дами.

За изкуството

Това е един от начините да се докоснем до същественото в битието ни. Без него ставаме скотове.

За последния филм и последната роля

The Tears of Things – късометражен филм на Кате Вуут, който снимахме в Белгия. Партнирах си с един прекрасен полски актьор – Якуб Котински. Разказва се за мъж и жена, които се обичат, но не знаят как да преодолеят трудностите помежду си.

За предизвикателствата към самата себе си

Най-голямото предизвикателство до този момент е решението ми да търся реализация като актриса в чужда страна, на чужд език. Непрекъснато си създавам предизвикателства, иначе не ми е интересно и имам усещането, че тъпча на едно място.

За последната тема, която ме развълнува

От известно време в живота ми присъства една основна тема… и тя е синът ми.

За онова, което ни движи напред

Любовта!

За първите неща в живота

Споменът за първите неща в живота ми винаги ще разтуптяват сърцето ми – когато за първи път срещнах приятеля си или когато за първи път видях очитe на сина си. Или първия етюд, който изиграх, когато се записах в театралното студио – няма да забравя как се забавляваха децата около мен.

За майчинството и как ме промени

Това, което се случи, е, че изведнъж разбрах родителите си. Много хубаво усещане, успокояващо.

За нещата, на които искам да науча сина си

Искам да му дам цялата любов, на която съм способна, да му помогна да намери призванието си, да бъде щастлив, да уважава планетата и хората около себе си.

За голямата любов

Голямата любов е първо към себе си. Само така сме способни да я изпитваме и към другите.

За нещата от детството, които искам да запазя

Ако можех да запазя едно, то това би било скоростта, с която времето течеше тогава. Денят беше дълъг, много по-дълъг от сега.

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Димана Йорданова: Покой е единственото чудо

Някъде през 80-те години на XIX век писателят Марсел Пруст попълнил въпросник...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ