6 килограма татуировки

Най-луксозната книга в бранша показва колекцията на легендарния татуист Хенк Шифмахер

„Дами и господа, размерът има значение. Същото важи и на рафтовете “, казва със смях легендарният татуист Хенк Шифмахер в публикувано в YouTube видео и вдига книгата, която събира повече от два века от историята на това изкуство. Издателство Taschen наскоро публикува TATTOO. 1730s-1970s. Henk Schiffmacher’s Private Collection. Луксозното издание от 440 страници и повече от седемстотин изображения в размер XL (29 на 39 сантиметра) тежи шест килограма. „Библията“ на татуировките е триезична – на английски, немски и френски. 40 000 снимки от колекцията на Хенк Шифмахер са дигитализирани. След това редакторката Ноел Даниел прави първа селекция. Броят продължава да бъде пресяван, докато остане „каймакът“.

 Хенк събира своята колекция Schiffmacher Tattoo Heritage в продължение на над четирсет години. В книгата изобилието от татуси, предмети и хора е придружено от коментари от самия Хенк. Смятан за един от най-забавните и обичани тату артисти, авторът дава своето лично виждане за историята на татуировките от ъндърграунда до масовата култура.

Всяка от петте глави включва литографии, снимки, инструменти за татуиране, фотографии, табели за магазини, оригинални рисунки и дизайни на татуировки, известни в бизнеса като flash. Книгата показва огромното разнообразие от татуировки от целия свят: от маорите и други островни народи в южната част на Тихия океан до древните традиции на Азия и старите школи в Европа и САЩ.

Шифмахер живее в Амстердам и пътува по света от 70-те години на миналия век. Татуирал е много рок и поп звезди, а студиото му привлича безброй почитатели. Режисьор и писател, той е публикувал повече от двайсет книги, включително друго заглавие на татуировки със същото издателство – 1000 Tattoos. През 2017 г. кралското семейство на Нидерландия го награждава с Рицарския орден на Оранж-Насау, най-високата награда, връчвана на цивилно лице.

Spread the love
Written By
More from admin
Джулия Бул: Винаги различна, за да я забележат
Легендарната дама, омайвала комунистическа София и световния Париж, остана завинаги във Франция...
Read More
0 replies on “6 килограма татуировки”