Фиш енд чипс

Продукти:

4 големи картофа

1 ч.ч. брашно

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

1 ч.ч. прясно мляко

1 яйце

олио за пържене

750 г филе от треска

Приготвяне:

Обелете картофите, нарежете ги на пръчици и ги сложете в купа със студена вода. Разбъркайте брашното със содата, солта, пипера, млякото и яйцето. Разбийте до гладка смес и оставете да престои 2 минути.

В дълбок съд сипете голямо количество олио и го загрейте. Изпържете картофите до полуготовност и ги отцедете върху кухненска хартия.

Потапяйте парчетата риба в тестото и ги изпържете до златисто. Отцедете.

Върнете картофите и ги пържете още 1-2 минути, за да станат хрупкави.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 782

въглехидрати – 92 г

мазнини – 25 г

протеини – 45 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Хари и Уилям – край на войната

Престоя на принц Хари във Великобритания се удължи повече от очакваната седмица....
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ