Продукти:
4 големи картофа
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
олио за пържене
750 г филе от треска
Приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на пръчици и ги сложете в купа със студена вода. Разбъркайте брашното със содата, солта, пипера, млякото и яйцето. Разбийте до гладка смес и оставете да престои 2 минути.
В дълбок съд сипете голямо количество олио и го загрейте. Изпържете картофите до полуготовност и ги отцедете върху кухненска хартия.
Потапяйте парчетата риба в тестото и ги изпържете до златисто. Отцедете.
Върнете картофите и ги пържете още 1-2 минути, за да станат хрупкави.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 782
въглехидрати – 92 г
мазнини – 25 г
протеини – 45 г