Гореща еротика

Стане ли дума за хубав секс, седмото изкуство може гордо да се похвали, че разполага с арсенал от качествени сцени, които ще ви възбудят повече от всеки филм за възрастни

Сексът и киното се разбират толкова добре, че понякога по-консервативните дори биват скандализирани или шокирани от аферата им. От страстни целувки до мъже, които показват пенисите си, зрителят е видял всичко и се е червил като домат. Интересът към темата за секса и еротиката се завърна покрай трилогията „Петдесет нюанса сиво“. Именно там хардкор сексът получи нов облик. Историята на Е.Л. Джеймс се превърна в попкултурен феномен. Публиката й е разноцветна и многолюдна. От жени, които се прехласват, до хора, които критикуват и недоволстват, няма зрител, читател и изобщо любител на удоволствията, който да остане безразличен към „Петдесет нюанса сиво“. Филмът е хибрид между неосъществените фантазии на всяка романтична жена и желанието за по-разкрепостени сексигри. Но когато говорим за качествено връзване и подчинение, киното може да предложи много по-ярки, горещи и дори малко притеснителни примери.

Нимфоманка

Една класация за секс в киното е нищо без това творение на Ларс фон Триер, с което шведът не просто скандализира, а направо шокира. Фон Триер изследва дълбините на женската сексуалност, като границите между добрия вкус и шока са абсолютно размити. Възбудата обаче е толкова силна, че мнозина не успяха да издържа тази 6-часова епопея. Всъщност „Нимфоманка“ е тъжен разказ за търсене на щастието чрез секс. BDSM (садо-мазо практиката) присъства ярко във втората част на филма, когато персонажът на Шарлот Генсбур в търсене на своя оргазъм попада на младия К., който я възбужда, удряйки я безмилостно с камшик отзад.

Синьото е най-топлият цвят

Чувствен филм за любовта между две жени, изпълнен от първия до последния момент с диви и натуралистични секссцени. Макар обърнат  към ярката сексуалност, във филма не отсъстват задължителните за природата на нежния пол силно емоционални моменти. Женската душа и желания са основен мотив, както и женските перверзии. Границите между двете са силно преплетени и доста размити на моменти. Защото както е казвано неведнъж – тайната на хубавия секс всъщност е любовта.

Spread the love
Tags from the story
, ,
More from Зорница Аспарухова
Ники Станоев и Стоян Цветков представят „Опасни шматки“
Ако още не сте чували за новата комедия „Опасни шматки“, значи е...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *