Ким Катрал и Сара Джесика Паркър: Войната на секса (и града)

Фотография Getty Images

Има и такива съперничества, които са легендарни не защото са продължили половин век или са останали в миналото, а защото замесените в тях са част от някакъв попкултурен феномен – в случая от култовия сериал „Сексът и градът“. Когато съпреживяваме драмите и перипетиите на четирите героини, някак очакваме това приятелство да се е пренесло и в живота. Истината обаче е по-различна

Отношенията между актрисите Ким Катрал и Сара Джесика Паркър определено не са като тези между героините им Саманта и Кари и това вече не е изненада за никого. През годините таблоидите тиражират слухове за враждата помежду им, които те понякога опровергават, а друг път подклаждат. Основната теза е, че ябълката на раздора са парите – Катрал мрази Паркър заради по-високите хонорари, които получава за снимките на сериала и филма. Но всъщност  е нещо повече от това.

Секслъвицата

Ким Виктория Катрал е родена на 21 август 1953 г. в Ливърпул. Детството ѝ минава между Великобритания и Канада, където семейството емигрира. На 16 години Ким се мести в Ню Йорк, където получава и първата си роля в трилъра Rosebud. Следват няколко десетки роли в киното, театъра и телевизията, както и множество награди и номинации. Най-известна, разбира се, е с ролята на Саманта Джоунс от „Сексът и градът“ – сексуално разкрепостена и независима бизнес дама, която не се страхува да взима от живота това, което иска – така, както би го направил един мъж.

Личният живот на Катрал е не по-малко бурен. Тя има три брака и много любовни връзки, включително с бившия канадски премиер Пиер Трюдо, баща на настоящия премиер Джъстин Трюдо. Заедно с последния си съпруг през 2002 г. издава книга за секса, озаглавена  Satisfaction: The Art of the Female Orgasm. Въпреки това обаче две години по късно се разделят. Според Ким изтощителните снимки на сериала са виновни за разпада на брака ѝ, както и за това, че в крайна сметка остава без деца. Още една причина да не е особено щастлива от съвсем различния живот на своята колежка Сара…

Доброто момиче

Сара Джесика Паркър е родена на 25 март 1965 г. в Нелсънвил, Охайо. Родителите ѝ се развеждат, когато е дете, и майка ѝ се омъжва втори път. Сара израства с общо 7 братя и сестри. Семейството се мести в Ню Йорк и с подкрепата на майка си момичето дебютира в мюзикъл на Бродуей още на 11 години. Снима се и в няколко филма, преди да бъде открита за ролята на живота си – тази на Кари Брадшоу от „Сексът и градът“, симпатичната млада журналистка с проблеми в любовта, ексцентричен гардероб и обсесия към обувките.

Макар и отдавна излязла от ролята на Кари Брадшоу, Сара Джесика Паркър и днес продължава да е модна икона. Има собствена линия обувки и парфюми, работила е върху колекции  в тясно сътрудничество с няколко модни къщи, на други е била рекламно лице. Омъжена е за актьора Матю Бродерик от 1997 г. Имат 3 деца, като 2 от тях са износени от сурогатна майка. По време на петия  сезон на „Сексът и градът” Сара е бременна с първото си дете. Разбира се, като главната звезда на шоуто всички се съобразяват с нейното състояние и това драстично съкращава сценария. А с това и приходите на колежките й.


По време на снимки, 2001 г.

Ненавист от пръв поглед

Всичко започва още със старта на „Сексът и градът“ през 1998 г. По това време Ким Катрал е на 42 години и вече е утвърдена актриса с много роли в киното и театъра. Тя има комедиен талант, харизма и присъствие на екрана, камерата я обича. Това не се харесва на Сара Джесика Паркър, която трябва да изиграе главната героиня. Дотогава тя е известна повече с връзките си с Робърт Дауни-младши и Никълъс Кейдж, отколкото с актьорските си постижения.

На всичкото отгоре възрастовата разлика също си казва думата – Ким Катрал е с десетина години по-възрастна от останалите актриси и не се вписва в компанията им. Паркър бързо се сприятелява с Кристин Дейвис, а със Синтия Никсън се познава отпреди. Катрал обаче остава изолирана извън приятелската им група. И макар на официални събития да се преструват, че са приятелки и в живота, в действителност едва се понасят. След приключването на сериала през 2004 г. Ким не вижда повече необходимост да се преструва, че със Сара се харесват.

Spread the love
More from Дона Делова
Време за жътва
Наскоро прочетох следното: „Понякога причината, поради която хубавите неща не се случват...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *