Да, studio DA

Фотография: Светослав Караджов

Още входната врата на апартамента в една от най-красивите кооперации в София – строена е през 1927 година! – подсказва, че сме точно там, където бихме искали да снимаме за корицата на броя майка и дъщеря Маравиля

Строителството отпреди почти век е със стандарта на високите тавани и изключително ефектната естествена светлина, струяща през красиви прозорци, с простора на стаи, в които просто няма как от вратата да се озовеш край масата или в леглото. Но и най-приятните ни и смели предположения са надминати от обстановката – три помещения, които предлагат N на брой варианти за визии в различни стилове. При това с всички нужни за професионалната фотография осветителни тела и ефекти, осигурени от собствениците Кристина Динева и Добромир Ботев.

Графичният сюжет на най-голямото пространство би могъл да поблазни любителите на черно-бялата фотография. Да вкара в грях и най-големия аскет с ретро фотьойла, чиято кожа излъчва болезненото напрежение на напомпани с пълнители устни.

Погледът към другото помещение предизвиква реминисценции с „Туийн Пийкс“ или „Синьо кадифе“, цветовете в него са турбулентни, като че ли избрани от дете, току-що получило нов комплект флумастери. Такива са и текстилните материи – кадифе, коприна, плюш…

Екстремното настроение се уталожва от романтичния интериор на съседната спалня, сякаш подготвена да посрещне младоженци за първата им брачна нощ – бяло и кремаво в интимна прегръдка. Непреодолимо привлича ратановата люлка, провесена на вериги от тавана.

Огледалата са навсякъде и изкушават за снимки в стила на Джоузеф Лоузи. Има и други провокации за въображението и креативността тук, не от всички се възползвахме. Но винаги бихме казали „да“ на Studio DA. Не само заради широкия спектър от декорни възможности за реализация на стилни фотосесии и видеа, а и заради локацията в топцентъра на София.

www.da-studio.art
Адрес: София, бул. „Ген. Скобелев“ 16а

Spread the love
More from Ваня Шекерова
Майчинство навреме
Все по-често жени в сравнително млада възраст се оказват с изчерпан яйчников...
Read More
0 replies on “Да, studio DA”