Трети Международен Салон НАИВ

Йосип Генералич

Следващата седмица на юни, месецът на непринудената детска жизнерадост, в София се открива за поредна година голямата международна изложба Трети Международен Салон НАИВ. Своеобразният празник с оригинална и неповторима стилистична независимост от автентични произведения, изпълнени с маслени, акрилни бои или в смесена техника върху платно и дърво, както и скулптури от дърво и керамика ще стимулират сетивата ни за радост от живота в пир от цветни истории, в които има веселие, дързост, романтика и магия.

Петя Константинова

В  това издание за първи път в България ще бъдат представени на живо за българската публика творби на класици на международното наивистично изкуство като Иван Рабузин, Йосип Генералич, Мартин Йонас,  Жан Фу, Бранко Ловак наред с български майстори като Ради Неделчев, Димитри Йорданов, Ганчо Карабаджаков. Експозицията включва 100 творци от 17 страни от три континента.

Боряна Енчева

Арт наив се отличава с лекота, ярки цветове, детски поглед към света, не опосредстван от академични правила. Наивизмът е честване на живота, фестивал за сетивата, от което имаме нужда като фина арт терапия. Искреност, която ще ни накара да се усмихнем.

Мариана Калъчева

Изложбата ще е открита за посещения в галерия Нова Арт Спейс, ул. Съборна 3 от 11 до 23 юни без почивни дни между 11 и 19 часа.

Spread the love
Tags from the story
More from divamagazine.bg
Какво се случва с Александър Уанг
Кевин Спейси, Шая Лабъф, Джони Деп, Александър Уанг… Активистите за права се...
Read More
0 replies on “Трети Международен Салон НАИВ”