Ваксина в розово

Полетите насън и наяве се простират чак до Космоса 

Помирисахте ли това? Ухае на ресторанти, ръкостискане, срещи, прегръдки, разходки в парка, нощни заведения, връщане с такси вкъщи… Стоп. Не ви ли се струва, че липсва нещо по-важно от опиянението след заключването? Разбира се, може да впечатлите околните със зашеметяваща визия. Но ароматът е това, което ще остане в съзнанието им.  

Верен на ексцентричния си имидж, Moschino ви кани на космическа мисия за откриването на Toy 2 Bubble Gum. За пореден път Джеръми Скот, арт директор и режисьор на клипа, демонстрира необуздана фантазия. Вместо да се възползва от марсохода на НАСА, той предпочете Стела Максуел, супермодел и „ангел” на Victoria’s Secret. „Представих си флакон, който лети в откритото пространство като ракета. Помислих си: няма ли да е забавно да превърна Стела в астронавт, за да може да го хване и да се напръска в пълна безтегловност?” Преди старта Стела дъвче дъвка и пука балони за разслабване на атмосферата, отваря флакона като шампанско и получава букет цветя с розови мечета. Говорите ли розово? Жизнерадостният манифест с поп акценти го прави вместо вас. От името става ясно, че „детската” същност на оригинала се заиграва с познатия мирис на дъвка. Но наивността е фиктивна. Далеч по-сложна, композицията изследва благородните нюанси на роза, подчертани със захаросани цитруси и щипка канела и джинджифил.

Само истинска богиня може да си позволи да се облича в цветя. Името й? То сякаш е на устните ви. Olympéa Blossom на Paco Rabanne гъделичка небцето като мехурчета на шампанско розе. Очаква ви грандиозен двубой между въздушни венчелистчета и интензивна чувственост. Уводната мелодия от прясно накъсани рози, обгърната от пикантни вибрации на розов пипер, преминава в пенлив поток – сорбе от касис с капка сок от круша. Съблазнителната плодова сладост отстъпва място на невероятен секси контраст, в който деликатна ванилия флиртува с кашмирено дърво.  

Изследването на суровата сила на мускуса е сбъдната мечта на всеки парфюмерист. По-тъмният му аспект с  олфактивна дълбочина във For her Musc Noir на Narciso Rodrigues преосмисlя мистерията и красноречието на оригинала за още по-голяма интрига и чувственост. Велурен акорд трансформира сърцето от мускус и подсилва греховното усещане за кожа върху кожа. Разкошният дует се слива с хелиотроп, разкрасен с бял кедър и роза. Добавяйки светлина и хармония, щрих сочна слива в „надстройката” уравновесява яркото им звучене.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Героите на новото време – завинаги млади
Ако вярвате, че Каролина Ерера-младша вече е измислила всичко, тогава ви казваме...
Read More
0 replies on “Ваксина в розово”