Влади Михайлов: От Юда до Жан Валжан

Фотография Личен архив

В живота ми нещата се стичат така, че няма как да не вярвам в предопределеността. Всичко, с което съм се занимавал, всички пътеки, по които съм поемал, са ме довели до пътя, по който вървя в момента, споделя актьорът Влади Михайлов

Той е китарист, певец, композитор и текстописец, фронтмен на няколко банди в най-различни музикални стилове. Но и актьор, участвал в големия български кинохит „Възвишение“ на режисьора Виктор Божинов. Снимал е със звезди като Салма Хайек и Ейдриън Броуди, влизал е в главни роли в музикални шедьоври като „Фантомът на операта”, „Мамма миа”, „Зоро”, „Исус Христос суперзвезда”, а от декември го гледаме и като Жан Валжан в Софийската опера и балет. Влади Михайлов е блестящ в поредната си главна роля – в мюзикъла „Клетниците”. Всеки артист в спектакъла по класиката на Виктор Юго е бил специално одобрен от носителя на авторските права Камерън Макинтош – най-големия продуцент на мюзикъли в света.

Влади е артист по съдба и филолог по образование. А в личния си живот е многодетен баща и съпруг, който вижда ангела на музиката у жената до себе си.

Влади, ти си любопитен случай на човек, който цял живот се занимава с изкуство, но никога не го е изучавал.

Като малки слушахме много англоезична музика. Плочата с музиката от рок операта „Исус Христос суперзвезда”, която имахме вкъщи, още от дете ме накара да искам един ден да изиграя Юда и това се случи по-късно. Исках да стана китарист, певец, актьор. Бях на около 13 години, когато взех китарата на баща си. Не ходех на уроци, но разучавах песни на любими групи. Имам приятели сред добрите китаристи в България и съм взимал от тях каквото мога. Завърших английска филология, реших, че е за мен заради любовта ми към англоезичната култура. Това ми позволи да участвам като актьор в чужди продукции. Докато снимах клип през 2004 г., се запознах с един американски продуцент, който ме покани на кастинг заради добрия ми английски. Следващата седмица получих своята първа роля. Оттогава имам доста участия в чужди продукции, а и в български филми.

Защо мечтаеше за ролята на Юда, а не на Исус?

Нямам обяснение. Спомням си как баща ми е поканил гости, пуснали сме плочата и когато започва ария на Юда, през мен като че преминава ток. След това отивах при татко и му казвах: „Всички се възхищават от Исус – от Иън Гилън, но като чуя нещо на Юда, направо полудявам!” Той каза: „Остави ги, нищо не разбират!” Юда също е имал мисия. Той трябва да изпълни предателството на Исус, за да се стигне до разпятието и възкресението.

Вярваш ли в предопределеността?

О, да! В живота ми нещата се стичат така, че няма как да не вярвам. Всичко, с което съм се занимавал, всички пътеки, по които съм поемал, са ме довели до пътя, по който вървя в момента. Ще дам пример. Идват Салма Хайек и Ейдриън Броуди да снимат филм в България, в който са семейна двойка („Септември в Шираз“ – б.а.). Има и роля на техен семеен приятел. Действието се развива по време на иранската революция. Хвърлят героя на Броуди в затвора, където е и този приятел, който е музикант от арменски произход. За тази роля в България се търси актьор, който говори френски, свири и може да пее – неща, които правят избора почти невъзможен, защото няма много хора да отговарят на всички тези критерии. Но аз имах шанса да изиграя ролята, защото през годините всичко, което се изискваше за нея, ми се беше случило. Даже бях пял песента, която трябваше да се знае за кастинга.

Колко време прекара със Салма Хайек?

Изкарахме доста време заедно, защото между нас трябваше да личи химия като между хора, които се познават отдавна. Освен това в историята героите ни имат флирт. Преди да заснемем тези сцени, трябваше да се подготвим, а и да подготвим един дует – чудесна сцена, която за съжаление отпадна от филма, но беше любима на целия екип. Ходехме в студио да се разпяваме, да записваме, да се слушаме след това, за да сме спокойни по време на снимките. Заведох я в студио при мои приятели да репетираме, тя пък ме покани на парти и ме запозна с майка си, оперна певица. Събирахме децата си да играят заедно, имахме много хубави, чисто приятелски моменти. Тя е човек много прям, сърцат, отдаден на професията и децата си! Още пазя бутилка текила, която ми подари на изпроводяк. Аз пък ѝ подарих българска икона.

Spread the love
Written By
More from admin
Павел Иванов носи Мастера в себе си
Актьорът от Народния театър и от сериала „Татковци“ се колебае между спорта...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *