Евън Рейчъл Ууд: Малка вещица ли? Голяма!

Ако сте фенове на истински добрата телевизия, то със сигурност в момента я гледате как повежда бунта на роботите срещу хората в новия сезон на сериала „Западен свят”

На 32 години, а зад гърба си вече има богата филмография и още по-скандален личен живот. Тя е висока, слаба, руса, порцеланово красива актриса, играе от детските си години и надгражда вродения си талант,  като избира внимателно проектите, в които да се появи. Тя е Евън Рейчъл Ууд, за някои – гаджето на Мерилин Менсън, за други – момичето от клипа на Green Day – Wake Me Up When September Ends, а за трети, по-отскоро запознати с нейната студена красота – тя е Долорес, най-старият, красив и идеалистично настроен хост в сериала „Западен свят“. Но красивата Евън е дала малко повече на жълтите медии и седмото изкуство, отколкото човек може да си представи на пръв поглед.

Школовката на нещастно семейство

Родена в Роли, щата Калифорния, в семейство на актьори и режисьори, съдбата и кариерата на младата Евън някак са предначертани. Тя започва да се снима още на седем години. Първо в сапунени опери за телевизията, но след развода на родителите си се мести в Лос Анджелис, откъдето започва пътят й към голямата слава. Тя самата се определя като човек с невероятно силен характер. Родителите й се развеждат, когато е на 9 години, и това й оказва силно влияние. Пред списание Rolling Stone  разкрива още по-мрачна част от миналото си – два пъти е била жертва на изнасилване. Въпреки че пази личния си живот, държи да говори открито за преживяното, за да помогне и на други жени.

Първатай по-забележима роля е на Хариет в „Тунел към Китай“, където си партнира с Кевин Бейкън. Същата година се снима в „Приложна магия“, където главните роли са поверени на Сандра Бълок и Никол Кидман. Там играе Кайли, дъщерята на Сандра Бълок, малка симпатична вещица. Евън е само на 10 години, а ролята й стои като костюм по поръчка.

Като дете Евън ходи на балет и художествена гимнастика, но динамичният й характер я тласка към бойните изкуства и по-точно към таекуон-до. Тя има черен колан и определено може да „сритва задници“.

Като малка не ходи на училище, което не означава, че е напълно необразована. Родителите й решават тя да премине само през домашно обучение. Евън споделя, че не се чувства ощетена от това, а обучението й помага все пак да получи диплома за завършен гимназиален курс. След това се концентрира изцяло върху амбицията си да стане актриса и да пробие в Холивуд.

В едно свое интервю актрисата признава, че ненавижда името си Рейчъл, но в началото на кариерата си осъзнала, че е по-добре да го запази. Причината е, че при писмено общуване често я бъркали с мъж заради първото й име Евън и това дори й попречило да бъде извикана на няколко прослушвания. Затова омразното име останало.

Годеница на дявола, пардон на Мерилин Менсън

През 2007-а, малко след първата й номинация за „Златен глобус“ – за похотливото изпълнение на миловидната кучка Трейси във филма „Тринайсет“ , Евън влиза с гръм и трясък в жълтите страници на медиите с връзката си с Мерилин Менсън. Техният романс е бурен, обвързан със скандални появявания, изказвания кой, как и защо прави секс на тъмно или на светло, как и къде го предпочитат и прочие, и продължава близо три години. По-късно самата Евън споделя, че именно тя е причината за развода на певеца с Дита фон Тийз. Бракът между Дита и Менсън всъщност изглежда нестабилен от самото начало. В едно свое интервю Фон Тийз казва, че отношенията им се влошават заради „друга жена“ и в крайна сметка се стига до решението да се разделят.

Благодарение на връзката си с Мерилин Менсън само на 18 Евън се превръща в най-високо платената актриса от музикално видео, след като играе основна роля в скандалното Heart-Shaped Glasses заедно със своя любим. От 2007-а до 2010-а двамата са ту заедно, ту разделени, най-често със скандал, като на финала след годеж пръстенът е върнат и пътищата им се разделят.

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
„Инспектор Далглиш“: Необичайните случаи на един необикновен детектив
Ако случайно не сте гледали сериала „Инспектор Далглиш“ (Epic Drama) – препоръчваме...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *