Продукти:
4 с.л. зехтин
1 кг телешко филе
1 с.л. прясна мащерка
3 глави лук, нарязани на дебели кръгове
1 малък пресен трюфел
1 ч.ч. майонеза
3 ч.л. трюфелово олио
сол
черен пипер
Приготвяне:
Овкусете месото със сол и пипер и го запържете от всички страни в 2 с.л. зехтин. Прехвърлете го в тава, поръсете с мащерката и изпечете до желаната степен на готовност. Сипете останалия зехтин в тигана и изпържете лучените кръгове до златисто. Настържете 1 ч.л. от трюфела и го разбъркайте с майонезата (може да го замените с 2 ч.л. трюфелово олио). Нарежете месото на резени, намажете ги с трюфелово олио и ги подредете в чиния. Настържете отгоре остатъка от трюфела и поръсете с останалото трюфелово олио. Сервирайте филето с лука и майонезата.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 136
въглехидрати – 4 г
мазнини – 7 г
протеини – 19 г