Телешко филе с трюфелова майонеза

Продукти:

4 с.л. зехтин

1 кг телешко филе

1 с.л. прясна мащерка

3 глави лук, нарязани на дебели кръгове

1 малък пресен трюфел

1 ч.ч. майонеза

3 ч.л. трюфелово олио

сол

черен пипер

Приготвяне:

Овкусете месото със сол и пипер и го запържете от всички страни в 2 с.л. зехтин. Прехвърлете го в тава, поръсете с мащерката и изпечете до желаната степен на готовност. Сипете останалия зехтин в тигана и изпържете лучените кръгове до златисто. Настържете 1 ч.л. от трюфела и го разбъркайте с майонезата (може да го замените с 2 ч.л. трюфелово олио). Нарежете месото на резени, намажете ги с трюфелово олио и ги подредете в чиния. Настържете отгоре остатъка от трюфела и поръсете с останалото трюфелово олио. Сервирайте филето с лука и майонезата.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 136

въглехидрати – 4 г

мазнини – 7 г

протеини – 19 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Юлиан Костов се присъединява към трети сезон на оригиналния сериал на HBO „Белият лотос“
Българският актьор Юлиан Костов се присъединява към третата част на спечелилия награда...
Read More
0 replies on “Телешко филе с трюфелова майонеза”