Телешко филе с трюфелова майонеза

Продукти:

4 с.л. зехтин

1 кг телешко филе

1 с.л. прясна мащерка

3 глави лук, нарязани на дебели кръгове

1 малък пресен трюфел

1 ч.ч. майонеза

3 ч.л. трюфелово олио

сол

черен пипер

Приготвяне:

Овкусете месото със сол и пипер и го запържете от всички страни в 2 с.л. зехтин. Прехвърлете го в тава, поръсете с мащерката и изпечете до желаната степен на готовност. Сипете останалия зехтин в тигана и изпържете лучените кръгове до златисто. Настържете 1 ч.л. от трюфела и го разбъркайте с майонезата (може да го замените с 2 ч.л. трюфелово олио). Нарежете месото на резени, намажете ги с трюфелово олио и ги подредете в чиния. Настържете отгоре остатъка от трюфела и поръсете с останалото трюфелово олио. Сервирайте филето с лука и майонезата.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 136

въглехидрати – 4 г

мазнини – 7 г

протеини – 19 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Sting и най-великите му дуети
Всяка сутрин, която започва с новина за Стинг, е добра сутрин. Поне...
Read More
0 replies on “Телешко филе с трюфелова майонеза”