Продукти:
1 ч.ч. брашно
¾ ч.ч. захар
½ ч.ч. какао на прах
1 ч.л. канела
½ ч.л. сол
½ ч.ч. разтопено масло
За плънката:
500 г сварена тиква
3 яйца
¾ ч.ч. кафява захар
2 ч.л. настъргана портокалова кора
2 ч.л. канела
¼ ч.л. сол
½ ч.ч. течна сметана
За ганаша:
2 черни шоколада
½ ч.ч. течна сметана
Приготвяне:
Смесете в купа брашното, захарта, какаото, канелата и солта. Добавете масло и омесете ронливо тесто. Разточете кръг и го разстелете в намаслена тавичка, като оформите бордюр. Печете 10 мин на 220 С. Извадете тавата и оставете блата да изстине.
Междувременно в друга купа разбъркайте продуктите за плънката. Изсипете върху тестото, намалете температурата на 180 С и печете около 40 мин. Оставете да изстине.
Начупете шоколада в купа, загрейте сметаната до завиране и залейте шоколада. Оставете за 10 мин, докато се разтопи, разбъркайте до гладка смес. Залейте сладкиша с шоколадовия ганаш.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 551
въглехидрати – 70 г
мазнини – 30 г
протеини – 7 г