Тиквен пай с шоколадов ганаш

Продукти:

1 ч.ч. брашно

¾ ч.ч. захар

½ ч.ч. какао на прах

1 ч.л. канела

½ ч.л. сол

½ ч.ч. разтопено масло

За плънката:

500 г сварена тиква

3 яйца

¾ ч.ч. кафява захар

2 ч.л. настъргана портокалова кора

2 ч.л. канела

¼ ч.л. сол

½ ч.ч. течна сметана

За ганаша:

2 черни шоколада

½ ч.ч. течна сметана

Приготвяне:

Смесете в купа брашното, захарта, какаото, канелата и солта. Добавете масло и омесете ронливо тесто. Разточете кръг и го разстелете в намаслена тавичка, като оформите бордюр. Печете 10 мин на 220 С. Извадете тавата и оставете блата да изстине.

Междувременно в друга купа разбъркайте продуктите за плънката. Изсипете върху тестото, намалете температурата на 180 С и печете около 40 мин. Оставете да изстине.

Начупете шоколада в купа, загрейте сметаната до завиране и залейте шоколада. Оставете за 10 мин, докато се разтопи, разбъркайте до гладка смес. Залейте сладкиша с шоколадовия ганаш.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 551

въглехидрати – 70 г

мазнини – 30 г

протеини – 7 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Супа с морски дарове
Продукти: 1 с.л. зехтин 1 малка глава лук 1 зелена чушка 2...
Read More
0 replies on “Тиквен пай с шоколадов ганаш”