Продукти:
2 кг пресни миди
1 зелена люта чушка
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 ч.ч. зеленчуков бульон
1 ч. бяло вино
1 червена чушка
3 стръка зелен лук
½ ч.л. риган
1 дафинов лист
няколко стръка магданоз
сол
черен пипер
Приготвяне:
Почистете и измийте добре мидите, изхвърлете тези от тях, които са отворени. В тенджера загрейте зехтина и задушете ситно нарязаните люта чушка и чесън. Налейте бульона и виното, добавете нарязаните червена чушка и лук, ригана и дафиновия лист, сол и черен пипер.
Щом течността заври, сложете в тенджерата мидите. Намалете огъня, захлупете и задушавайте 5-6 мин, или докато мидите се отворят. Изхвърлете тези от тях, които не са се отворили. Поръсете ястието с магданоз, сервирайте с препечен хляб.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 293
въглехидрати – 12 г
мазнини – 12 г
протеини – 28 г