Задушени миди с чушки

Продукти:

2 кг пресни миди

1 зелена люта чушка

2 с.л. зехтин

3 скилидки чесън

1 ч.ч. зеленчуков бульон

1 ч. бяло вино

1 червена чушка

3 стръка зелен лук

½ ч.л. риган

1 дафинов лист

няколко стръка магданоз

сол

черен пипер

Приготвяне:

Почистете и измийте добре мидите, изхвърлете тези от тях, които са отворени. В тенджера загрейте зехтина и задушете ситно нарязаните люта чушка и чесън. Налейте бульона и виното, добавете нарязаните червена чушка и лук, ригана и дафиновия лист, сол и черен пипер.

Щом течността заври, сложете в тенджерата мидите. Намалете огъня, захлупете и задушавайте 5-6 мин,  или докато мидите се отворят. Изхвърлете тези от тях, които не са се отворили. Поръсете ястието с магданоз, сервирайте с препечен хляб.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 293

въглехидрати – 12 г

мазнини – 12 г

протеини – 28 г

Spread the love
Tags from the story
,
More from divamagazine.bg
Trend поло блуза
С наближаването на студените месеци дрехите стават на все повече пластове, но...
Read More
0 replies on “Задушени миди с чушки”